2η μέρα στο σπίτι

Σπίτι 2η μέρα

Μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, – έξω από το σπίτι και δίπλα στην αγελάδα – αισθάνθηκα πολύ έτοιμη για τη συνέντευξη στο ραδιόφωνο. Alpha radio και η μαμά μου πρέπει να είναι πολύ περήφανη.

Ο πατέρας με το ένα μάτι κλειστό από κάποια πάθηση, να ράβει με το λιγοστό φως των 6 το πρωί που μπαίνει από την πόρτα, ένα μαύρο παντελόνι με μαύρη κλωστη.

Σήμερα μαζέψαμε κάμποσα από αυτά τα πολύχρωμα φασόλια. Θα προσπαθήςω να πάρω μαρικά στην Ελλάδα, τα έχω ερωτευτεί.. Τς μαζέψαμε σπό το χωράφι, τα χωρίσαμε σε χλωρά και ξεραμένα. Στο σπίτι ξεφλουδίσαμε ήδη τα χλωρά για το φαγητό της οικογένειας. Τα ξερά προορίζονται για σπόροι της νέας σεζόν και για πώληςη. θα τα καθαρίσουν σε λίγο για να τα αποξηράνουν εντελώς.
Τα πουλιά, δεν υπάρχουν – απλά.

ο πατέρας της οικογένειας, γλυκύτατος άνθρωπος και μάλλον αρεστός και σεβαστός στην περιοχή, αφού έχει εκλεγεί από τους συγκατοίους του ως εκπρόσωπος σε θέματα υγείας καθώς επίσης και για το συντονισμό και την ενθάρρυνση των τοπικών συναιτερισμών στην περιοχή.

Η μητέρα της οικογένειας, ήδη κουρασμένη στις 11.30 το πρωι… Λογικό, αφού το εγερτήριο σήμερα η.ταν στις 5.30 περίπου, ετοίμασε πρωινό για όλους, οργάνωςε το σπίτι και τις δουλειές που Έπρεπε να γίνουν, άφησε οδηγίες για το άρμεγμα της αγελάδας, ήρθε στο χωράφι με τις φασολιές να μαζέψει, καθάρισε μαζί μας ενώ έβαζε κι άλλες δουλειές σε σειρά, όπως το τάισμα των αγελάδων , του γουρουνιου, της κατσίκας και του πρόβατου, και ήδη μάζεψε ρίζες καςάβας, τις καθάρισε και τις έβαλε να μαγειρέυονται για το μεσιμεριανό φαγητό. Και φυσικά, εκκρεμούν ακόμα τα ξερά φασόλια και το καθάρισμά Τους, μερικά δεμάτια σόγιας για καθάρισμα, και ο,τι καλαμπόκι έχει ξεμείνει από χτες… Εγώ πάντώς και που τα έγραψα κουράστηκα.
Ο James που είναι μαζί μας πάλι από το πρωί για την επικοινωνία, κανει τόσα περισσότερα! Βοηθάει στις δουλειές, μας εξηγεί τα πάντα για την κοινότητα, τη χώρα και την ActionAid εδω αλλά επίσης θελει να μάθει πολλά και για τη χώρα.
του δώσαμε ένα μπλουζακι με ελληνικές φράσεις και χάρηκε πολύ, το φόρεσε επί τόπου πάνω από τα ρούχα του και τόση ώρα δεν το έχει βγάλει.

Τα 2 κοριτσάκια τριγυρνάνε σταθερά εδώ γύρω. Ήταν εδώ από το πρωί, μας ακολουθησαν στα χωράφια και κάθισαν έξω από την πόρτα της αυλής όταν επιστρέψαμε. Οι δαχτυλόκουκλες σταθερά περασμένες στς δαχτυλάκια τους, και μια ροζ γλωσσίτσα να φαινεται μονίμως μέσα από το πλατύ τους σοκολατί χαμόγελο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s